top of page
Karthago Cabaret 2023 _Daina-27.jpg
WIE ZIJN WE?
 

Karthago is een jonge vereniging die zich richt op het maken van musicals in de omgeving van Gent.

Elk jaar werken we een nieuwe productie uit. 

We proberen steeds naar een intiem karakter te gaan en zoeken naar minder commerciële invalshoeken.

Karthago streeft ernaar kwalitatieve, uitdagende en vernieuwende cultuur te brengen. Dit onder de vorm van muziektheater in al zijn aspecten.

Dogfight (2019)

2018-04-05 In The Heights Generale 4937.jpg

In The Heights (2018)

 

Het verhaal begon toen de nood ontstond om verschillende creatieve projecten beter te omkaderen. 
Na het brengen van ons eerste muziektheater 'Vlucht' in het voorjaar 2012 en de positieve feedback die we toen ontvingen kregen we de moed en het dosis zelfvertrouwen om deze vereniging op te richten.

In de zomer van 2013 was het zover: Karthago werd officieel geboren, we konden aan de slag!


In 2014 ontstond een heerlijke cabaretavond 'New Voices' waar we musicalsongs van hedendaagse componisten in de kijker zetten door jong vocaal talent. Dit werd snel een jaarlijkse vaste waarde. In 2015 brachten we dan onze volgende productie ‘Lift’ in een concertante versie. Het jaar daarop brachten we voor het eerst een hedendaagse Broadway-klassieker naar Gent en speelden we ‘Next To Normal’ in het Arcatheater. Karthago bleef groeien en onze voorstellingen werden grootser, een theater met meer capaciteit moest gevonden worden en zo kwamen we in GC De Kluize in Oosterzele terecht waar we in 2017 ‘Spring Awakening’, in 2018 ‘In The Heights’, in 2019 ‘Dogfight’ en in 2022 ‘American Idiot’ speelden. Door de coronacrisis kon onze productie van ‘If/Then’ jammer genoeg niet doorgaan, in 2021 maakten we het online alternatief voor die voorstelling: ‘The Show Must Go Online'.

In 2023 besloten we dat we iets speciaals wilden doen, we waren wat uitgekeken op de traditionele theateropstelling en gingen op zoek naar een iets vrijere vorm van musical. Zo brachten we in april ‘Cabaret’ in zaal Lodejo in Lochristi. De zaal leende zich ertoe om ons publiek volledig rondom het speelvlak te zetten, wat een uiterst intieme beleving werd. 

In 2024 vieren we onze 10e verjaardag met twee producties: ‘Pippin’ in april en ‘Nine’ in november. Meer info hierover vindt u op de pagina’s van deze voorstellingen.

Voor een duik in het verleden van Karthago verwijzen wij u graag door naar ons archief!

Het Bestuur

Cabaret creatives HR _Daina-11.jpg

Arne Schögler

Cabaret creatives HR _Daina-10.jpg

Tim Vereecken

Cabaret creatives HR _Daina-7.jpg

An Verleysen

Cabaret creatives HR _Daina-9.jpg

Lien Hermans

Cabaret creatives HR _Daina-15.jpg

Fons Medaer

Cabaret creatives HR _Daina-8.jpg

Alexander Ballegeer

bottom of page